Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

Na de release van ‘A Wink At The Moon’ had ik voor mijn gevoel een tijdperk afgesloten.

De cirkel was rond, mijn platencarrière zat erop.

Tijdens een goed gesprek met Michel Veerman en Johan Tol (One Way Wind, The Magazine) liet ik me echter, in een vlaag van overmoed, ontvallen dat ik voór mijn 60e verjaardag nog wel een akoestische plaat wilde maken. Michel en Johan waren direct enthousiast: zij wilden dan eventueel wel een maatschappij zoeken, desnoods zouden ze het album zelf uitbrengen.

 

Ik had echter geen idee waar ik de nummers vandaan zou moeten halen. Na lang wikken en wegen ben ik toen zelf maar weer gaan schrijven . Ook vond ik in de Golsteijn/Hildebrand archieven nog enig meer dan bruikbaar materiaal.

Ruim voor mijn verjaardag had ik 11 songs bij elkaar: 5 Golsteijn/Hildebrand nummers en 6 nieuwe songs van mijn hand.  De opnamens konden beginnen.!

 

Het lukte me echter maar niet om aan de slag te gaan. Ik had er gewoon geen zin in.

Soms ging het vlammetje even branden – wanneer er weer een meesterwerk van Johnny Cash postuum werd uitgebracht – maar ik slaagde erin die binnenbrandjes snel weer te blussen. Ik had immers genoeg te doen. In mjn theaterconcerten, solo en in de optredens met Frans Pelk kon ik mijn akoestische ei ruimschoots kwijt.

 

Dacht ik.

 

Maar vooral Michel is een vasthoudend type. Hij en Johan bleven het vuurtje aanwakkeren.. En enige tijd geleden, kwamen zij met de mededeling dat ik zou nu toch eindelijk eens aan dat akoestische  album moest beginnen! Uitstel was niet meer mogelijk want op 19 november zal de officiële release plaatsvinden, middels een spetterend concert in PX!

Met de complete Living Room Band  band, minimaal  aangevuld met accordeonist Jan Keizer en saxofonist Rob Kruisman. Ook zal ik die avond officieel worden toegesproken, alvorens het eerste exemplaar te krijgen. Begin oktober moet die plaat dus echt klaar zijn.

 

“Mooi”, zei Jan Akkerman, toen hij het nieuws hoorde, “dan kan het kind eindelijk weer eens aan het werk”. Hij installeerde puike software op mijn pc en gaf een fantastische microfoon in bruikleen.

 

Johan en Michel stelden een contract op. Hun nieuwe maatschappij, Paso Records, gaat ‘Outsider’- dat zal de titel van het album worden – uitbrengen. En zo gebeurde het dat er  op een vrolijke avond getekend werd (zie: foto).

 

Nu zit ik dus weer met grote regelmaat op mijn kamer de blaren op mijn vingers te spelen, zing ik eelt op mijn stembanden en hebben diverse gastmuzikanten hun bijdrage al geleverd. Die plaat gaat er komen!

 

Werk in uitvoering.

En ik vind het heerlijk!

 

Specs (juni  2011)