Specs & Pelk

Specs & Pelk
Vakmanschap en Gevoel

Samen met zijn eigen Living Room Band maakt de Volendamse zanger-gitarist Specs Hildebrand (1950) al jaren country-rock, vermengd met een flinke scheut rhythm & blues. Omdat hij zich, diep in zijn hart, nog steeds de “jongen-met-de-gitaar” voelt die hij ooit was, beklimt Specs op gezette tijden een wat kleiner podium om daar de akoestische versies van zijn favoriete songs ten gehore te brengen. Om het op het podium net zo gezellig te maken als in de zaal, alleen is per slot van rekening maar alleen, nodigt Specs bij dit soort gelegenheden het liefst een bevriend muzikant uit om hem, niet alleen muzikaal, ter zijde te staan.

Gitarist Frans Pelk (1970) speelde in diverse Volendamse groepen en voegde zich recentelijk, tot groot genoegen van Specs, bij The Living Room Band. Daar blijkt hij, de juiste man op de juiste plaats. Maar ook voor het akoestische werk is Frans Pelk de muzikant die Specs het liefst naast zich op het podium heeft. Om country en blues uit het recente en verre verleden te brengen. Covers, maar ook origineel materiaal van hun eigen albums (met The Living Room Band en de jugband Ugly Duckling).

Specs & Pelk, 2 mannen die nog steeds lol hebben in het zingen en spelen van eerlijke muziek, waarbij 30 jaar ervaring, vakmanschap en gevoel aan elkaar gekoppeld worden.