Country uit Volendam deugt!

Specs Hildebrand en Jip Golsteijn leerden elkaar zo’n dertig jaar geleden kennen. De eerste is van geboorte Amsterdammer, maar maakte al snel naam als zanger/gitarist bij de Volendamse country/rockband Jen Rog en korte tijd bij Canyon. De tweede schreef en componeerde talloze nummers met Specs, maar Jip Golsteijn werd vooral bekend als popjournalist voor De Telegraaf.

In 2002 overleed Golsteijn. Samen met Hildebrand had hij 11 albums gemaakt en er lag nog een stapel onafgewerkte nummers. Jaren na het verlies van zijn muzikale bloedbroeder pikte Specs Hildebrand dat repertoire weer op en bracht zijn Living Room Band weer samen. In de studio van Arnold Mühren verschenen ook Piet Veerman (voor een duet op I survived) en Jan Akkerman (gitaar op The devil has come).

En nu ligt het album A wink at the moon in de winkel, 11 nooit eerder opgenomen songs aangevuld met 7 vroegere albumtracks.

De muziek van Hildebrand en Golsteijn is zeer verfrissend, verrassend en vermakelijk. Country en Volendam is altijd al een prettige combinatie geweest, en dit album is daar weer een bewijs van. A wink at the moon is een zeer geslaagd eerbetoon aan Jip Golsteijn. Maar tegelijk een document waarin de klasse van Specs Hildebrand wordt onderstreept.

(Van: internet radiostation Radio Rembrandt, maart 2006)