30 jaar….

Enige tijd geleden attendeerden Michel Veerman en Johan Tol, de makers van het magazine ‘One Way Wind’, mij op het feit dat het dit jaar precies 30 jaar geleden is dat mijn eerste album uitkwam. Weer bleek dat Michel en Johan meer van mij weten dan ik zelf: ‘File Under Popular’ is inderdaad opgenomen en uitgebracht in het jaar 1975. ‘File Under Popular’ was indertijd overigens niet alleen mijn debuut als soloartiest: Jip Golsteijn († 2002) en Ton de Zeeuw debuteerden op het album als songschrijvers, Arnie ‘Long Tall Ernie’ Treffers († 1995) als producer en voor Arnold Mühren was ‘File Under Popular’ het eerste album dat in zijn studio werd opgenomen.

Er kwamen daarna nog 11 albums. Allemaal opgenomen in Arnolds studio, maar vanaf het vierde album, ‘Left-Handed Signature’, geschreven en geproduceerd door Jip en mij.

12 albums in 30 jaar.
Ach, misschien niet spectaculair, maar toch ook geen slecht gemiddelde.

Tijdens de opnames van die albums heb ik het genoegen gehad te mogen werken met verschillende grote artiesten, onder wie Frankie Miller, The Cats, Flaco Jimenez en Jan Akkerman. Veel geleerd en een hoop lol gehad. Never a dull moment! Maar ook de live-optredens met mijn eigen Living Room Band – ook alweer zo’n 20 jaar bij elkaar – vervelen nog lang niet. Sterker nog (in alle eerlijkheid, niet in bescheidenheid): We worden nog steeds beter!

Kortom: nog eens 30 jaar, is gezien mijn leeftijd, misschien wat lang (hoewel, The Buena Vista Social Club…..), maar voorlopig bent u nog niet van mij af.

Specs
Oktober 2005

P.S. Natuurlijk gaan we dit jubileum vieren met een mooi concert. Daarover meer in een volgende editorial.